mandag 18. mars 2013

Fiskegrateng

 
Ånei, jeg har masse makaroni igjen etter middag, den må jeg vel kaste? Åneida, restemakaroni er jo super i fiskegrateng! Dessuten kan du bruke de kjipe, tørre brødskivene i kjøleskapet. Faktisk egner skikkelig uttørket brød seg mye bedre enn fersk til skorpe på gratenger. Å kjøpe ferdige skorper er selvsagt bare tull. Hvis man har fiskerester etter middag blir dette den ultimate restemiddag (men rå fisk kan og brukes).

Her er min oppskrift, basert på flere oppskrifter fra Den rutete kokeboken

- 500 g. hvit fisk (jeg brukte skrei)
- 4 dl. melk
- 3 egg
- 3-4 tørre brødskiver
- Makaroni
- 1/4 purre (eller andre grønnsaker)
- 1/4 parmesan eller annen hard ost
- 3 Ss smør
- 4 Ss hvetemel
- litt sitronsaft
- en håndfull persille
- 1 ts muskat

Lag hvit saus av smør, mel, melk og muskat. Skill eggehviten fra plommen, og rør plommen forsiktig i den hvite sausen. Pisk eggehviten stiv og rør den forsiktig inn i sausen. Ha i fisk, purre i biter og makaroni i en ildfast form og hell sausen over.



Ha i brødskivene, persille, ost og sitron i en foodprocessor og lag smuler:


Smulene skal oppå alt det andre:


Stek det hele på 200 grader i 20 minutter, noe kortere hvis fisken allerede er stekt.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar