tirsdag 19. juni 2012

Neslesuppe



Brennesle er kjempesunt, det inneholder vitaminer, jern, kalium og silicium (kilde). Det kan brukes i te, supper og andre retter der man brukes grøne blader. I tillegg er det helt gratis, bare å plukke i veikanten eller i hagen. Jeg plukket en bærepose med nesle på Sognsvann idag, og lagde min første neslesuppe. Oppskriften er hentet fra Den rutete kokeboken.


1 l. brennesle
5 dl. vann med buljong
2 Ss. smør
1.5 Ss. hvetemel

Brenneslene må først kokes: hell kokende vann på dem og la det stå i ti minutter. Deretter skal de moses med stavmikser. Kok opp buljongen og ha i brenneslen. Varm opp smøret og bland in melet til en jevning som du blander i suppen. La det småkoke i rundt ti minutter. Smak til med salt og pepper og server med brød og egg.


Superenkel mat på en (litt) kald sommerdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar