tirsdag 19. juni 2012

Rundtstykker med urter

Som nevnt her har jeg visse aversjoner mot å bake. Men noen ganger blir det faktisk sinnsykt bra. Denne gangen ville jeg lage rundstykker med egendyrkede urter.


Jeg lagde to varianter: halvparten av deigen med basilikum og pinjekjerner og den andre halvparten med mynte og sintronskall. Oppskriften er som følger: 

Urterundstykker
 6 dl.  hvetemel
4 dl. rugmel
1 dl. havregryn
3 dl. vann
1 dl. melk (gjerne sur)
15 g.  tørrgjær
3 Ss. smør
1 Ss. sukker
1 Ts. salt

La gjæren heve med 1 dl. lunkent vann og sukkeret. Varm melken med smøret og ha det i vannet, pass på at det ikke er over 45 grader.Deretter er det bare å blande sammen, elte godt og heve lenge. Når deigen har hevet til omtrent det dobbelte tar du den ut og lager en lang pølse som deles i to. Bland forsiktig inn:



1 håndfull basilikum
2 Ss. pinjekjerner

Og i den andre:


1 håndfull  mynteblader
2 Ss.  sitronskall

Når alt er godt blandet inn i deigen kan hver sin del rulles til en pølse igjen og kuttes opp i små biter på størrelse med en barneneve. 



Så er det bare å rulle dem så mye du gidder og legge dem til heving rundt en halvtime. Rundstykkene stekes på 220 grader i rundt 10 min (til de er gyldne). De kan godt pensles med egg eller melk.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar