mandag 27. august 2012

Grønn calzone



Siden jeg lager endel vegetarmat tenkte jeg at det passet seg med en egen header for veggisoppskrifter.

Denne oppskriften gikk jeg å tenkte på i flere dager før jeg fikk mulighet til å lage den. Resultatet ble supergodt. Nå skal det nevnes at jeg er veldig opphengt på spinat om dagen, så jeg tenker stadig på hvilke ulike retter jeg kan putte de grønne bladene i. Denne gangen ble det calzone, sammen med andre grønne grønnsaker og sopp. 


Oppskrift
Nok til 6 calzoner

Fyll:
300 g.
fersk spinat
1 pakke aspargesbønner
1 løk
1/2 purre
5 store sjampinjonger
3 fedd hvitløk
1 egg
1 dl. melk
100 g. revet ost
Parmesan
Basilikum
Rosmarin (litt)
Salt og pepper



Deig:
1 l.
mel
4 dl. vann
25 g. tørrgjær
2 Ss. oregano
1 Ss. olje
1 egg
Salt

Dette er en standard gjørdeig, skal forheves i 30 min. Jeg brukte sammalt rugmel i tillegg til hvetemel (40/60). Når den er hevet kan den deles i 6 leiver som deretter kjevles ut.


Fyll:


Først, stek sopp og bønner i panna i olje, med hvitløk og krydder. Når er brunet litt kan man ha i løk og purre. Etter omtrent fem minutter kan grovhakket spinat tilsettes. Stek på svak varme til spinaten har blitt slapp og mørk i fargen. 


Deretter kan man ha i en blanding av egg, melk og parmesan for å tykne blandingen.


Når dette har småkokt litt og det er mindre væske er den klar til å taes i deigen.


Pakk sammen.


Stek.

 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar