tirsdag 29. oktober 2013

Kveite Szechuan


Denne matretten er et bidrag til den seneste utfordringen fra Matbloggsentralen. Utfordringen er et samarbeid med Raske Retter, en serie økologiske krydderblandinger fra ulike deler av verden. Jeg fikk tilsendt Laks Szechuan kryddermiks, og bestemte meg for å lage den med kveite, østerssopp, vårløk og spinat. Jeg ble positivt overasket over hvor krydret blandingen faktisk smakte, så jeg tilsatte ikke hvitløk, og kun chili uten frø. 
Jeg tenkte også at denne retten burde være relativt enkel å lage, så jeg brukte få ingredienser, til sammen tok det ikke mer enn 30 minutter.

Her er oppskriften jeg brukte:
Laks Szechuan kryddermiks 1 og 2
300 g. kveitefilet
150 g. østersopp
125 g. spinat
1 bunt vårløk
1/2 rød chili (uten frø)
1 lime
200 g. eggnudler
2 ss. olje

Laks Szechuan kryddermiks består av to mikser: én til steking og én til koking.  Jeg fulgte oppskriften på pakken, men brukte andre typer fisk og grønnsaker.

Del kveitefileten i munnfulle stykker (ikke for små, for da kan fisken lett bli tørr under steking). Skjær opp grønnsakene og soppen i passende biter. 

Krydderet til steking varmes opp i panna med oljen. Legg fisken i panna og stek på middels varme, akkurat så lenge at den får farge på utsiden, ca. 30 sekunder. Ta ut fisken og la den hvile.

 Stek deretter soppen i samme panne i fem minutter. Legg så til vårløken og chilien, og til slutt spinaten.


Når spinaten er surret myk, blandes kryddermiks 2 med 1,5 dl. vann sammen med grønnsakene. Småkok i 3-5 minutter, ta i fisken og kok ett minutt til.

 

 
Jeg serverte det hele med eggnudler og litt limesaft.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar