Jeg leste
denne artikkelen av Andreas Viestad for en stund siden, og har lenge hatt lyst til å lage sushi på den måten han beskriver. Kort fortalt er det den orginale måten sushi ble laget på i Japan. Slik som i Norge har de hatt en tradisjon med salte og legge fisk i lake. For at prosessen skulle gå fortere fant man på 1700-tallet ut at det gikk ann å speke eller marinere fisken lett, slik at den var en mellomting mellom rå og kokt.
|
Øverst til venstre til høyre: saltet laks med agurk og chili. riseeddikmarinert med granateple, soyamarinert med sesamfrø og eple og vårløk i riseddik |
Jeg prøvde alle de fire oppskriftene i artikkelen, soyamrinert, riseddikmarinert og saltet, samt den 'norske' vrien med ørret. Resultatet ble veldig godt, mer smakfullt og spennende enn standard sashimi. Og veldig pent ble det jo og.
Hei :-)
SvarSlettSer kjempegodt ut, jeg liker også at fisken er litt marinert i sushi ,
bruker sitronsaft, men skal prøve riseddik :-)
Ha en fin helg !
Ja, det skal definitivt prøves igjen. :)
SvarSlett