Pestoen lagde jeg som vanlig, bare med skvallerkål istedenfor basilikum. Jeg lagde det på øyemål, men det skal være ca. dobbelt så mye skvallerkål som nøtter.
Skvallerkål
Cashewnøtter (eller pinjekjerner)
1 bit Parmesan
1/2 dl. Olivenolje
1 båt hvitløk
1/2 sitron
salt og pepper
Skyll skvallerkålen godt og skjær av stilkene. Ha bladene, cashewnøtter, parmesan, hvitløk og olje i en kjøkkenmaskin og bland sammen til alt er finkuttet. Press sitronen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Pestoen var veldig god på pizza, og kan brukes til dressinger eller bare på brødskiva. Den holdt seg ikke så lenge i kjøleskapet, men jeg brukte lite sitronsaft, om man tar mer vil den holde seg lenger, kanskje 2-3 dager. Det går også ann å fryse den ned.
Så spennende! Jeg har aldri smakt skvallerkål før.
SvarSlett