Sildeburger
400 g. spekesilde (utvannet)
1 egg
1/2 løk
1 ts. korianderpulver
1/2 ts. kayenne
Hakk silda i terninger, finhakk løken og bland alt sammen med egg og krydder.
Syltet rødløk
1 rødløk
1 dl. eddik
2 dl. sukker
3 dl. vann
Kutt løken i ringer. Kok opp eddik, sukker og vann. Når det koker ha i løken, og ta av varmen umiddelbart. La det stå i kjøleskapet mens du lager burgerne.
Krydret majones
1 eggeplomme
2 dl. solsikkeolje
1 Ss. hvitvinseddik
2 dl. solsikkeolje
1 Ss. hvitvinseddik
1 Ss. vann
1 Ss. hakket kapers
1 ts. salt
1 ts. hvit pepper
1/2 ts. tabasco
Lag majonesen og rør inn krydderet. La det stå litt så smaken setter seg.
Varm en panne med smør, og stek sildeburgere i ønsket størrelse på svak varme. De skal bli litt brune utenpå. Smør majones på brødet og ta løken oppå.
Vi brukte vanlige kjøpebrød fra butikken, men det er nok enda bedre med hjemmelagde. Jeg serverte det hele med syreblader, det ble en fin kontrast.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar