tirsdag 24. juni 2014

Sildeburger

Sildeburger har vi prøvd å lage flere ganger før, uten noe særlig hell. Men sild passer jo egentlig utmerket til å lage kaker av, det er en fet fisk som henger godt sammen som farse, så man trenger ikke ås mye egg og mel som bindemiddel. Billig er det og, særlig spekesild. Cluet var å vanne ut silda godt, vi tinte det et døgn i vannbad og skifta ut vannet tre ganger. Burgeren med rødløk er inspirert av en Hellstrømoppskrift.



Sildeburger
400 g. spekesilde (utvannet)
1 egg
1/2 løk
1 ts. korianderpulver
1/2 ts. kayenne

Hakk silda i terninger, finhakk løken og bland alt sammen med egg og krydder.

Syltet rødløk
1 rødløk
1 dl. eddik
2 dl. sukker
3 dl. vann

Kutt løken i ringer. Kok opp eddik, sukker og vann. Når det koker ha i løken, og ta av varmen umiddelbart. La det stå i kjøleskapet mens du lager burgerne. 

Krydret majones
1 eggeplomme
2 dl. solsikkeolje
1 Ss. hvitvinseddik
1 Ss. vann
1 Ss. hakket kapers
1 ts. salt
1 ts. hvit pepper
1/2 ts. tabasco

Lag majonesen og rør inn krydderet. La det stå litt så smaken setter seg.


Varm en panne med smør, og stek sildeburgere i ønsket størrelse på svak varme. De skal bli litt brune utenpå. Smør majones på brødet og ta løken oppå.
Vi brukte vanlige kjøpebrød fra butikken, men det er nok enda bedre med hjemmelagde. Jeg serverte det hele med syreblader, det ble en fin kontrast. 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar