onsdag 16. juli 2014

Jordbærsylltetøy

I fjor sommer var de norske jordbærene utrolig gode, og jeg kjøpte en kurv nesten hver dag i juli. Men så var sesongen over, og det var bare kjipe, vassne bær fra Nederland. Derfor bestemte jeg meg i år for å kjøpe inn masse bær for preservere. Bærene i år er nesten like gode, og nå kostet de rundt 30 kr. kurven.

Ideelt sett ville jeg vært på selvplukk, spesielt etter å ha lest dette. Om noen vet om steder som fortsatt tilbyr selvplukk er det bare å rope ut. :)
Jeg lagde syltetøy med seks av kurvene. Jordbærsyltetøy er utrolig enkelt. Det er bare å koke opp bærene (i en stor gryte på middels varme), tilsette sukker, og eventuelt pektin for stivelse.


Jordbærsyltetøy
2,5 l. jordbær
500 g. sukker
1 pakke pektin


Men syltetøyet koker må du koke syltetøyglassene. Bruk rene glass, norgesglass eller bare gamle syltetøyglass. Når sukkeret har kokt inn heller du det kokende syltetøyet over i de varme glassene. Dette gjør at syltetøyglassene blir forseglet.
Det ble tre store, og to små glass til sammen. 

Resten av bærene frøs jeg ned. For at at bær skal holde lenge i fryseren må de enten legges i sukker eller sukkerlake. Jeg frøs ned tre bokser, to med sukrede bær, og en uten, som jeg planlegger å bruke ganske snart. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar