lørdag 28. juli 2012

Super soppsuppe


                     

Jeg har laget soppsuppe mange ganger før, men dette må være den beste jeg har laget så langt. Ideen kom fra hvordan jeg har stekt sopp i det siste; med hvitløk og urter.




Ingredienser

500 g. sjampinjong eller annen sopp
1/2 løk
3 fedd hvitløk
Basilikum
Gressløk
Oregano
Dill
2 Ss. olje eller smør
1 Ss. hvetemel
4 dl. grønnsakskraft
8 dl. vann
1 Ss. fungi el. soyasaus




Skjær opp soppen i ønsket størrelse og stek dem i gryta (ikke i olivenolje, det setter smak på suppa). Finhakk løk, hvitløk og urter (hvis du bruker ferske) og ha det i gryta når soppen har stekt litt. La det surre i 5-10 minutter. Ha i melet og lag en jevning, spe ut med vann. Ha deretter i grønnsakskraften og fungi. Kok opp og la småkoke i ti minutter under lokk. Server med brød og parmesan på suppa.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar