Samboer kom hjem fra Kenya og ville ha rå fisk, så da ble det laksetartar til middag. Vi lagde to typer, en inspirert av den klassiske tartaren med kjøtt og en annen med asiatiske ingredienser.
Denne første oppskriften er fra Salma (bortsett fra at vi ikke brukte Salma, men en billigere laks, hoho).
280
g salma
120
g rødløk
1½
ss gressløk
1
ss Dijonsennep
6
ss god olivenolje
4
ts parmesan, revet
35
g kapers, små
Sørlandschips
e.l.
Så
er det bare å kutte alt opp i småbiter, blande sammen og ha i en
form i fryseren i 20-30 min. Jeg serverte det i to små porsjoner med
chips på toppen
Nummer to er hentet herifra, og ble laget med noen små modifikasjoner:
100
g laks pr. person
3 ss light soyasaus
3 ss sesamolje
3 ss oyster sauce
3 ss ferskpresset limesaft
3 ss olivenolje
2 vårløk
4 små reddiker
1 håndfull friske korianderblader
3 ss light soyasaus
3 ss sesamolje
3 ss oyster sauce
3 ss ferskpresset limesaft
3 ss olivenolje
2 vårløk
4 små reddiker
1 håndfull friske korianderblader
4 skiver lyst brød
På samme måte som ovenfor ble ingrediensene kuttet blandet og frøset. Deretter serverte vi det på toastet brød med reddiker som pynt.
Drikken som kan skimtes på det første bildet er forøvrig ikke rødvin, men en smoothie av vannmelon, rødbete og banan. Veldig godt, og sikkert sunt og greier.
Så herlig med laksetartar,
SvarSletthvis jeg en dag får tak i fersk laks skal det definitift prøves :-)
har forøvrig laget det med tunfisk, og det ble kjempegodt,
Ha en fortsatt god sommer :-)