fredag 23. august 2013

Rabarbra



Det er noe typisk skandinavisk over rabarbra, synes jeg, noe med den lyse roa fargen og den milde syrlige smaken. Kanskje det har med minner om rabarbrasaft og rabarbrastilker dyppet i sukker fra barndommen. Her om dagen kjøpte jeg noen kilo rabarbra på butikken, og lagde både saft og rabarbragrøt. Selv om det føltes litt absurd å kjøpe en "plukk-i-hagen"-frukt som rabarbra, ble jeg veldig fornøyd med resultatet. Smak av sensomemr og nostalgi!


Oppskriften jeg brukte var hentet herfra.

1 kg. rabarbra
3 l. vann
2 dl. sukker

Kok opp rabarbraen i biter til den er mør (ca 10 min). Sil den i en sil eller et klede, og press ut den siste saften. Kok opp det hele med sukker og skum av. For en mer konsentrert saft kan den kokes inn.

Sil saften over på steriliserte flasker. Jeg fikk en og en halv flaske saft av en kilo rabarbra.



1 kommentar:

  1. Så gøy med rabarbrasaft, jeg har bare en liten rabarbra og det blir bare noen stilker av gangen, men skulle jeg komme over noen mengder en dag skal jeg prøve ;-)

    SvarSlett