Som nevnt tidligere kan kylling være veldig økonomisk hvis man bruker hele. Kyllingen jeg lager suppe av har jeg først helstekt med grønnsaker, brukt brystet i salat, og nå bruker jeg resten av kjøttet og skyen i suppa. Oppskriften jeg brukte var på kylling i sursøt saus fra en Jamie Oliver-kokebok jeg har (han skriver også om å bruke hele kyllingen). Derfor fikk suppa og litt samme smak, med chili, ananas, paprika og løk. Siden jeg brukte restene av grønnsakene trenge jeg ikke tilsette flere grønnsaker i suppa, men jeg brukte linser.
Kyllingsuppe
Rester av kylling
Linser
Vann
Fløte
Rosiner
Spisskummen
Spisskummen
Koriander
Knust nellik
Knust nellik
Først tinet jeg opp kyllingrestene og blandet i vann, omtrent 5 dl.
Deretter puttet jeg i linsene, et par never. La suppa koke til linsene nærmer seg ferdig.
Ta i fløte, rosiner og krydder. Forsiktig med nelliken! Det går ann å legge til litt chili eller kayennepepper for sterkere smak. Kok forsiktig til den tykner.
Resultatet blir en varmende og krydret suppe som særlig er god på vinteren.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar