Quiche
5 dl. hvetemel
5 dl. hvetemel
200 g. smør/margarin
2 Ss. vann
2 egg
2 dl. melk
1 halvstor løk
1 paprika
100 g. sjampinjong
salt, pepper og paprikapulver etter smak
1 halvstor løk
1 paprika
100 g. sjampinjong
salt, pepper og paprikapulver etter smak
Først, smuldre alt melet i smøret. Tilsett vannet, og kna det sammen til en ball,
La deigen ligge i kjøleskapet i rundt 20 min. Mens du venter kan du skjære grønnsakene.
Når deigen er ferdig skal den kjevles eller knas ut i en ildfast form. Stikk bunnen med en gaffel og sett formen i ovnen i 10 min på 200 grader. Visp sammen eggene og melken og ha i krydder.
Ja, jeg har bare en bolle.. |
Når deigen har stårr lenge nok i ovnen kan du ta den ut, tai grønnsakene og helle over eggeblandingen. Stek i 20 minutter, elle til paien er stiv på toppen.
Server med salat og brød. Paien er like god kald dagen etterpå.
Server med salat og brød. Paien er like god kald dagen etterpå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar