Jeg har laget soppsuppe mange ganger før, men dette må være den beste jeg har laget så langt. Ideen kom fra hvordan jeg har stekt sopp i det siste; med hvitløk og urter.
Ingredienser
500 g. sjampinjong eller annen sopp
1/2 løk
3 fedd hvitløk
Basilikum
Gressløk
Oregano
Dill
2 Ss. olje eller smør
1 Ss. hvetemel
4 dl. grønnsakskraft
8 dl. vann
1 Ss. fungi el. soyasaus
Skjær opp soppen i ønsket størrelse og stek dem i gryta (ikke i olivenolje, det setter smak på suppa). Finhakk løk, hvitløk og urter (hvis du bruker ferske) og ha det i gryta når soppen har stekt litt. La det surre i 5-10 minutter. Ha i melet og lag en jevning, spe ut med vann. Ha deretter i grønnsakskraften og fungi. Kok opp og la småkoke i ti minutter under lokk. Server med brød og parmesan på suppa.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar