torsdag 4. oktober 2012

Pålegg

Jeg har allerede skrevet om syltetøy, her er noen andre pålegg man kan lage hjemme istedenfor å kjøpe ferdig. For en brødelsker som meg er det en smart måte å spare penger på, pluss at det er gøy å prøve ut forskjellige varianter av en type mat. Og helt uten e-stoffer er det og. Mange av disse oppskriftene gir gode muligheter for å bruke rester, slik som en trist paprikabit innerst i kjøleskapet.

Kremost


2 dl myk hvit ost
1/2 løk
1/2 paprika
3 Ss matolje
gressløk
paprikapulver
løkpulver
salt og pepper

Bland alt sammen med gaffel eller noe, ha oppi mer matolje om osten ikke bli myk nok. Litt vann kan også brukes. Kremosten har holdbarhet i rundt to uker.

Tunfisksalat


1 boks tunfisk i vann eller olje
1-2 dl. rømme
2 Ss majones
løkrester
maisrester
1 ts. sennep
sitronsaft
salt og pepper

Bland alt sammen, ha i en platsboks, salaten holder ihvertfall en uke.
Denne kan lages med mye annet enn løk og mais, fks. hvitløk, purre eller selleri, det er bare å ta hva man har liggende egentlig.

Hummus

4 dl
. kikerter
1 dl. olivenolje
2 fedd hvitløk
1/2 sitron

Hvis du ikke kan lage hummus burde du skjerpe deg. Legger allikevel denne oppskriften her, fordi hummus er genialt som pålegg. Her er det også bare å legge til diverse ting i miksen, selvom det kanskje ikke er helt kosher (bokstavelig talt).
Bønnepålegg4 dl. store hvite bønner
1 dl. matolje
8 soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
sitronsaft
salt og pepper

Denne ble så god at jeg ville gi meg selv en klem etterpå. Bare å blande ingrediensene med en stavmikser. Man kan selvsagt bruke forskjellige grønnsaker her og, slik som purre eller paprika. Men soltørkede tomater ble helt supert. Holdbar i en uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar