onsdag 30. mai 2012


10 tips for å kaste mindre mat

Hvert år kaster nordmenn over 300 000 tomm mat som kunne vært spist. Er du en av dem som kaster mye mat? Her enkle tips til hvordan du kan ta bedre vare på maten og spare både penger og miljøet.
  1. Planlegg innkjøpene dine og bruk handleliste.
  2. Rydd i kjøleskapet, så du vet hva du har.
  3. Oppbevar maten din riktig. Husk at fisk og kjøtt må ha det kaldere enn grønnsaker.
  4. Bruk sansene dine. Ikke kast mat selvom den har gått ut på dato. Se, lukt og smak for å sjekke.
  5. Avkjøl maten raskt og frys eller legg i kjøleskapet det du har til overs.
  6. Oppbevar rester i tette bokser.
  7. Frys brød som ikke skal spises neste dag.
  8. La torsdag være “Restetorsdag”. Bruk opp rester av råvarer og av ferdige retter før du handler ny mat til helgen.
  9. Husk at slapp salat blir som ny etter et isbad og at bløte tomater kan brukes i en tomatsaus.
Dette er jo faktisk ni tips da, men like gode. Hentet fra http://www.gronnguide.no 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar